Krijg meteen antwoord
+ 33(0)3 28 22 64 40
  • FR
  • EN
  • NL

D’INNOV VINDT DE EERSTE LINNEN BEKER

Het product met de naam “Mon gobelet en lin” (het merk is geregistreerd), is samengesteld uit een gegranuleerd mengsel van vlasvezels en PLA (polyactinezuur), een polymeer afgeleid van zetmeel. Het is dus een gecertificeerd levensmiddel op biologische basis. De
korrels die op deze manier verkregen zijn, worden vervolgens in een injectiemachine gedaan. Met een mal wordt door middel van druk en verhitting de beker gevormd. Camille Deligne is textiel- en vezelingenieur en werkte samen met haar vader Eddy. Met zijn mechanische kennis hielp haar vader haar met het afronden van
het project. De productie in Frankrijk van de eerste 50.000 bekers begon eind november 2019. Ze hadden veel sneller van start kunnen gaan als de twee uitvinders de vervaardiging van de bekers in China hadden laten uitvoeren. Maar ze gaven de voorkeur aan Franse leveranciers. De bekers kosten nog geen euro per stuk. Het is de bedoeling dat de eerste bekers via het netwerk van biologische winkels of via losse verkoop worden verkocht aan het bedrijfsleven, maar ook aan particulieren.

Ces actualités peuvent également vous intéresser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief van Dunkerque Promotion

Verhalen afgewisseld met concrete tips. Sluit u aan bij het netwerk met de beste en meest creatieve ondernemers en ontvang per e-mail hun laatste nieuws.

Getuigenissen