Krijg meteen antwoord
+ 33(0)3 28 22 64 40
  • FR
  • EN
  • NL

Oprichting van een ecologische transitie coöperatie in Grande-Synthe

 

De eerste Franse ecologische transitie coöperatie (www.tilt.coop) is nog maar net één jaar geleden in onze regio opgericht. Het is een initiatief van de stad Grande-Synthe en de Zwitserse stichting van openbaar nut Zoein, samen met vier andere lokale en regionale partners die actief zijn op het gebied van ondernemerschap, integratie en sociale en solidaire economie. De coöperatie wil helpen bij het opzetten en ontwikkelen van ondernemersprojecten op het gebied van nieuwe productie- en consumptiewijzen die verantwoorder en duurzamer zijn.

Haar missie is om projecten te ontwikkelen in de regio Duinkerke en zelfs daarbuiten. Het idee is om de bedrijfskoers van de oprichters van de bedrijven die het betreft veilig te stellen door hen in staat te stellen hun project te testen, te verduurzamen en het als onderdeel van de coöperatie te ontwikkelen onder de status van “werknemer-bedrijfseigenaar”. Deze status biedt garanties met name op het gebied van sociale zekerheid. Bovendien wil de coöperatie zowel nieuwe als ervaren ondernemers technische en financiële ondersteuning bieden. Het afgelopen jaar hebben al drie projectontwikkelaars steun ontvangen, waaronder een in samenwerking met de Stichting voor werkgelegenheid in Duinkerke.

DUINKERKE NIEUWS 71.

(www.tilt.coop)

Ces actualités peuvent également vous intéresser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief van Dunkerque Promotion

Verhalen afgewisseld met concrete tips. Sluit u aan bij het netwerk met de beste en meest creatieve ondernemers en ontvang per e-mail hun laatste nieuws.

Getuigenissen