Krijg meteen antwoord
+ 33(0)3 28 22 64 40
 • NL

DILLINGER: DE STAALFABRIKANT IN DUINKERKE GAAT STAAL PRODUCEREN OP BASIS VAN WATERSTOF

Het principe bestaat uit het injecteren van cokesgas dat rijk is aan waterstof om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. Het is daarmee een belangrijke stap in het kader van de “groene” strategie voor staalproductie en een doordacht gebruik van hulpbronnen. Bovendien maakt deze vernieuwende techniek het mogelijk om belangrijke informatie te verzamelen over het gebruik van waterstof voor de productie van staal. Het zou ertoe moeten leiden dat de Duitse staalfabrikant op middellange termijn zuivere waterstof gaat gebruiken in zijn twee hoogovens. Ook andere technologieën, zoals elektrische ovens en op waterstof gebaseerde toepassingen voor directe CO2 -reductie, zullen op termijn moeten overgaan op staalproductie op basis van waterstof. Daarom moet ‘groene’ waterstof in Saarland in voldoende hoeveelheden en tegen een concurrerende prijs beschikbaar zijn. Ondertussen kan de plaatwalserij in Duinkerke bogen op het produceren van zwaar plaatwerk met groener staal.

Dillinger

Voor meer informatie download het magazine of neem contact met ons op via onderstaand formulier


  Neem contact met mij op over :


  Ces actualités peuvent également vous intéresser

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwsbrief van Dunkerque Promotion

  Verhalen afgewisseld met concrete tips. Sluit u aan bij het netwerk met de beste en meest creatieve ondernemers en ontvang per e-mail hun laatste nieuws.

  Getuigenissen
  Contact