Krijg meteen antwoord
+ 33(0)3 28 22 64 40
 • NL

WATERSTOF (H2 ), BASIS VOOR ONTKOLINGSPROJECTEN

Waterstof wordt vaak genoemd als de basis van verschillende oplossingen: elektrisch rijden, biogas, Power to Gas, brandstofcellen en staalproductie door H2 in hoogovens te injecteren, enz. H2 is de enige koolstofvrije brandstof en zijn calorische waarde is de hoogste van alle bestaande brandbare stoffen. Dit verklaart waarom energiebedrijven er belangstelling voor hebben. De Franse regering heeft besloten fors in waterstof te investeren om er een “energiebron van de toekomst” van te maken. Waterstof wordt nu industrieel en in grote hoeveelheden geproduceerd: elk jaar verbruikt de industrie wereldwijd meer dan 75 miljoen ton ervan. Bijna de helft (45%) wordt gebruikt voor het raffineren en ontzwavelen van aardolie. De andere helft wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van ammoniak, een grondstof in de chemische industrie. Tegenwoordig wordt meer dan 95% van de waterstof die in de wereld wordt gebruikt, gewonnen uit fossiele brandstoffen, voornamelijk aardgas, onder invloed van oververhitte stoom. Deze techniek, stoomreforming genoemd, vereist dat het gas-stoommengsel op een zeer hoge temperatuur wordt gebracht: tussen 700 °C en 1000 °C. Het is daarom een energie-intensief proces en gaat gepaard met een aanzienlijke uitstoot van koolstofdioxide (10 T CO2 uitstoot/ per ton H2 ). Dit diwaterstof wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen en wordt omschreven als “grijs”. Groene waterstof wordt geproduceerd door elektrolyse van water. Het is het proces waarbij water (H2 0) wordt afgebroken tot zuurstof (O2 ) en waterstof (H2 ) met behulp van een elektrische stroom. De installatie die deze bewerking mogelijk maakt, wordt een elektrolyser genoemd. Indien de gebruikte elektriciteit uitsluitend van duurzame oorsprong is (zonne-, wind- of waterkrachtinstallaties), wordt deze waterstof gekwalificeerd als “groen”. “Groene” waterstof is veel duurder dan grijze waterstof. Maar gezien de onderzoeksinspanningen, de aanzienlijke budgetten die momenteel worden toegewezen door nationale en internationale regelingen en de schaalvoordelen die gigafactory-projecten zoals H2 V bieden, kunnen we een verlaging van de kosten verwachten en een verbeterd rendement van duurzame opslag van elektriciteit door het gebruik van groene waterstof.

H2

Voor meer informatie download het magazine of neem contact met ons op via onderstaand formulier


  Neem contact met mij op over :


   

  Ces actualités peuvent également vous intéresser

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwsbrief van Dunkerque Promotion

  Verhalen afgewisseld met concrete tips. Sluit u aan bij het netwerk met de beste en meest creatieve ondernemers en ontvang per e-mail hun laatste nieuws.

  Getuigenissen
  Contact